RAK7200 does not join KPN Things

Issue: The KPN page shows “Join Requests” and "Join Accepts but the RAK7200 does not join after 5 retries.

Setup:
RAK7200 version 3.1.0.13
https://portal.kpnthings.com/home

Details:

Join request Thu2022-06-23 21:43:06.182

|### Signal

Spreading factor Channel Gateways RSSI SNR ESP
SF12 LC2 n.a. -114 dBm -19.0 dB -133.1 dBm
Join accept Thu2022-06-23 21:43:12.182

|### Signal

Spreading factor Channel Gateways RSSI SNR ESP
SF12 LC253

at+get_config=lora:status
OK Work Mode: LoRaWAN
Region: EU868
Send_interval: 60s
Auto send status: true.
Send_interval work at sleep
Join_mode: OTAA
DevEui: 0059AC0000******
AppEui: 0059AC0000******
AppKey: 7616BD84E73A4734****************
Class: A
Joined Network:false
IsConfirm: unconfirm
AdrEnable: true
EnableRepeaterSupport: false
RX2_CHANNEL_FREQUENCY: 869525000, RX2_CHANNEL_DR:0
RX_WINDOW_DURATION: 3000ms
RECEIVE_DELAY_1: 1000ms
RECEIVE_DELAY_2: 2000ms
JOIN_ACCEPT_DELAY_1: 5000ms
JOIN_ACCEPT_DELAY_2: 6000ms
Current Datarate: 4
Primeval Datarate: 5
ChannelsTxPower: 0
UpLinkCounter: 0
DownLinkCounter: 0

at+get_config=lora:channel
OK *0,on,868100000,0,5; *1,on,868300000,0,5; *2,on,868500000,0,5; 3,off,0,0,0; 4,off,0,0,0; 5,off,0,0,0; 6,off,0,0,0; 7,off,0,0,0; *8,on,867100000,0,5; *9,on,867300000,0,5; *10,on,867500000,0,5; *11,on,867700000,0,5; *12,on,867900000,0,5; 13,off,0,0,0; 14,off,0,0,0; 15,off,0,0,0
[LoRa]:Join retry Cnt:2
[LoRa]:Join retry Cnt:3
[LoRa]:Join retry Cnt:4
[LoRa]:Join retry Cnt:5
[LoRa]:Joined Failed!

KPN response: RAK7200 Joint niet | Zakelijk KPN Forum

GREAT, as soon as I took it with me to work, it started sending data. Apparently, contrary to the KPN coverage map, there is not enough coverage where I live :roll_eyes:

Replacing the internal RAK 7200 antenna with a PCB antenna (made a small hole in the housing) did the trick. I’m receiving data now.

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.